Copyright 2020 - Custom text here

Ilma Jarović - pobjednica na literarnom konkursu

Sve nas je obradovala vijest da je naša bivša maturantkinja Ilma Jarović (mentorka Gordana Vučinić, prof. Crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti) osvojila prvu nagradu u vrijednosti od 250 € na konkursu za kratku priču na temu vršnjačkog nasilja koji su raspisale Nevladine organizacije TNT i Savez za djecu i mlade - KUĆA iz Podgorice za sve učenike srednjih škola u Crnoj Gori.


Konkurs je raspisan u okviru projekta "Imaj u vidu!", koji je podržan od strane Nevladinih organizacija: Roditelji.me, Juventas, Unije srednjoškolaca Crne Gore i Centra za podršku lokalnom i regionalnom razvoju u okviru šireg programa “Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama”.
Projekat se finansira od strane Evropske unije i kofinansira od strane Ministarstva javne uprave, dok je institucionalno podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore. Čestitamo Ilmi ovu vrijednu nagradu koja dodatno potvrđuje sve njene uspjehe tokom školovanja u Gimnaziji i sve pohvale za njen rad kojima ju je profesorka Vučinić uvijek isticala! Njenu izuzetnost dokazivala je svakodnevno, a ovaj trenutak zabilježen je na času nakon što je Ilma predala pismeni zadatak prije ostalih. Mirnog temperamenta, odgovorna i uzorna nije znala za dokolicu, pa je vrijeme preostalo do kraja časa iskoristila za heklanje. Ova dobitnica nagrade i za prevođenje Ovidijevih stihova u Sulmoni, Italija zaslužuje pažnju svih nas koji u ovakvoj omladini prepoznajemo stubove zdravog društva u budućnosti.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

gimnazijapg@t-com.me;

skola@gim-pg.edu.me;