Copyright 2019 - Custom text here

VIDEO MATERIJAL „POVEZATI RAZLIČITOSTI“

Pogledajte video materijal nastao kao produkt regionalnog susreta i edukativnog izleta „Povezati različitosti“ koji je organizovan u okviru projekta „Podsticanje demokratske kulture u školi“ u kojem je Gimnazija „Slobodan Škerović“ mentor ‒ škola za centralni region.
Podsjećanja radi, u maju 2018. godine naša škola bila je domaćin učenicima i nastavnicima iz Osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“, Gimnazije „25. maj“ iz Tuzi, Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića, Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada i Gimnazije „Cetinje“ s Cetinja. Tokom dana, realizovane su različite aktivnosti: radionica „Povezati različitosti“, koju su realizovale profesorica filosofije Smilja Vukićević i pedagogica Vanja Rakočević, posjeta džamiji i katoličkoj crkvi u Tuzima, a zatim i Cetinjskom manastiru. Druženje se završilo boravkom u Gimnaziji „Cetinje“, gdje smo se osvrnuli na utiske, kao i na glavnu poruku ovog druženja: poznavanje religija neophodno je za razumijevanje svijeta punog različitosti, za život u takvom svijetu i za bolje razumijevanje sopstvenog identiteta u njemu.
Projekat je sprovodilo odjeljenje Savjeta Evrope za obrazovanje u saradnji s Programskom kancelarijom SE u Podgorici i Ministarstvom prosvjete Crne Gore.
 
 
HF website: https://go.coe.int/QdRbG
 
YouTube: https://youtu.be/k6p1x9rJbdo
 
Vimeo: https://vimeo.com/314252151
 
 
f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

gimnazijapg@t-com.me;

skola@gim-pg.edu.me;