Copyright 2019 - Custom text here

MEĐUNARODNA RAZMJENA

U utorak 8. novembra u Gimnaziju „Slobodan Škerović“ stigli su gosti iz Bosne i Hercegovine, iz sarajevske Prve gimnazije.

Ova posjeta dio je regionalne saradnje u okviru projekta Beyond Borders. U oktobru su podgorički gimnazijalci, zajedno s učenicima Šeste beogradske gimnazije i Gimnazije „Josip Broz Tito“ iz Skoplja boravili u Sarajevu i prošli obuku za vršnjačke edukatore. Ovaj projekat podržan je od strane Regionalne kancelarije za omladinsku saradnju  (RYCO) s ciljem da se promoviše duh pomirenja i saradnje među mladima u regionu putem programa razmjene.

Učenici, njihovi roditelji i profesori podgoričke Gimnazije potrudiće se da na najbolji način uzvrate izuzetno gostoprimstvo Prve gimnazije. U petak, u 12 sati, organizovan je svečani prijem u biblioteci gimnazije, kao i kratak program kojim će se gostima predstaviti Crna Gora, Podgorica i Gimnazija „Slobodan Škerović“. Zatim su planirane zajedničke posjete nastavi i edukativne radionice. U subotu, 10. novembra, gosti iz Bosne i Hercegovine imaće priliku da obiđu Cetinje, Budvu i Kotor i bolje upoznaju susjednu im državu.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

gimnazijapg@t-com.me;

skola@gim-pg.edu.me;