Copyright 2019 - Custom text here

ZAVRŠENI RADOVI U OKVIRU „PROGRAMA ENERGETSKE EFIKASNOSTI”

Juče je u Gimnaziji „Slobodan Škerović” izvršena primopredaja radova primjene mjera energetske efikasnosti u okviru „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“, koji Ministarstvo ekonomije realizuje u saradnji s Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Upravom za imovinu.

Iako su radovi su počeli 18. maja, nastava nije prekidana, već su svi radni procesi obavljani tokom izvođenja radova. Zamijenjen je kompletan krov, s postavljanjem termoizolacije, sanirana je fasada, unaprijeđen sistem grijanja, zamijenjene su svjetiljke i kompletna instalacija.

Posebno se vodilo računa da se ne naruši autentičnost zgrade Gimnazije, tako da je fasada ostala ista ‒ samo što je obnovljena, a kamen je opran i sređen.

Nakon završetka ovih radova ostvariće se optimizacija potrošnje električne energije, povećao se nivo komfora i poboljšali uslovi za boravak i rad.

Uz dvorište, u kojem je obnovljen travnjak, koje je obogaćeno novim sadnicama i zelenom učionicom, zgrada Gimnazije je zasijala novim sjajem u pravom smislu te riječi. 

 

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

gimnazijapg@t-com.me;

skola@gim-pg.edu.me;