Copyright 2019 - Custom text here

VOLONTERI PODRŽALI AKCIJU LET’S DO IT MONTENEGRO

Prethodnu školsku godinu članovi Volonterskog kluba završili su učešćem u humanitarnoj akciji „Podijelimo, jer zajedno možemo više“, u organizaciji Udruženja Roditelji, u okviru koje je prikupljen i doniran školski pribor za 361 dijete iz 167 socijalno ugroženih porodica, iz više opština Crne Gore.

Ovu školsku godinu započeli su učešćem u velikoj akciji čišćenja, kojoj se pridružilo i Ministarstvo sporta, a Ministarstvo prosvjete je školama dalo podršku da motivišu učešće svojih učenika i nastavnika u ovoj globalnoj akciji. Akcija „Let's do it Montenegro – Nastavljamo drugačije‟ – čistiti puteve, parkove, plaže, šume i rječne obale realizovana je 15. septembra, u periodu od 9h do 13h. Oko 20 volontera i profesorica psihologije Milena Pajovic dalo je doprinos čišćenju lokacije Park šume na Zlatici.

Akcija čišćenja organizovana je u skoro svim opštinama u Crnoj Gori, u koordinaciji ADP Zid-a, a sinhronizovano se realizuje u preko 120 zamalja u svijetu u u njoj učestvuje preko 20 miliona ljudi.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

gimnazijapg@t-com.me;

skola@gim-pg.edu.me;