Copyright 2018 - Custom text here

UČENICA GIMNAZIJE STIPENDISTKINJA JEJLOVOG GLOBALNOG OMLADINSKOG PROGRAMA

Nakon završetka trećeg razreda u Gimnaziji „Slobodan Škerović”, Minea Kapidžić dobitnica je stipendije Jejlovog globalnog omladinskog programa, koja joj je omogućila boravak na kampusu u Nju Hejvenu.

Ovaj intenzivni, dvosedmični  ljetnji program za talentovane srednjoškolce iz cijelog svijeta omogućio je Minei da na smjeru za primijenjenu nauku i inženjering pohađa predavanja, koja su vodili profesori Jejla, iz različitih STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjering i matematika)a. Pored toga, pohađala je seminare pod vođstvom studenata postdiplomskih studija na Univerzitetu, učestvovala u istraživačkom projektu na temu „Vakcine i imunizacija”, kao i u mnogim drugim aktivnostima, poput obilazaka laboratorije i simulacije.

Minea ističe: „Za dvije sedmice, iako uz potpuno ispunjene dnevne rasporede, u nevjerovatnom akademskom okruženju, stekla sam nezaboravno iskustvo, prijatelje iz raznih krajeva svijeta, produbila znanja, naučila da mislim na drugačiji način. Kontakti za sav život, ali prije svega nova sfera znanja, učinili su da postanem drugačija osoba, koja je još istrajnija na putu da ostvari svoje snove. Savjet koji dijelim svima jeste da probaju različite stvari, daju šansu novim iskustvima i rašire ruke i um za promjene.”.

Minea je jedna od članica Volonterskog kluba Gimnazije koja već dvije godine učestvuje u volonterskom servisu organizovanom u Američkom uglu, u okviru koga naši volonteri realizuju radionice engleskog jezika za djecu nižeg osnovnoškolskog razreda. Takođe, jedna je od članica EducationUSA Competitive College Cluba, u okviru kojeg se srednjoškolci pripremaju za nastavak školovanja u Americi.

 

f t g

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail: