Copyright 2020 - Custom text here

OBAVJEŠTENJE

Obavještavaju se učenici drugog razreda da II Gimnazija u Mariboru obezbjeđuje jednu stipendiju za upis đaka na program međunarodne mature za učenike iz Crne Gore za školsku godinu 2019/20. i 2020/21.

Međunarodna matura je poznat i u svijetu renomiran dvogodišnji preduniverzitetski program nastave na engleskom jeziku koji omogućava kvalitetno obrazovanje i pripremu kandidata za studiranje na prestižnim univerzitetima. Program traje dvije godine, a po završetku dobija se međunarodna diploma koja je priznata na svim najpoznatijim svjetskim univerzitetima.

Za stipendiju mogu konkurisati učenici drugog razreda gimnazije. Od kandidata se očekuje odličan uspjeh u prvoj i drugoj godini gimnazije i minimum ocjena vrlo dobar iz maternjeg jezika, matematike i engleskog jezika. Poželjno je da su kandidati aktivni u dodatnim i/ili vannastavnim aktivnostima. Stipendija pokriva troškove školarine, ali troškovi smještaja u domu za učenike i ostali troškovi (oko 3000 eura godišnje) nisu pokriveni stipendijom.   

Zainteresovani učenici mogu dobiti sve dodatne informacije od školskog pedagoga ili ih potražiti na web sajtu II gimnazije u Mariboru (http://www.mm-druga.si/vpis/?lang=en). Takođe, obavještenje s detaljnim informacijama nalazi se i na školskoj oglasnoj tabli. 

 

Krajnji rok za prijavu je 15. april 2019. godine.

 

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

gimnazijapg@t-com.me;

skola@gim-pg.edu.me;