Copyright 2019 - Custom text here

„MOJA VIZIJA EVROPE U 2050. GODINI”

Pozivamo učenike/učenice Gimnazije „Slobodan Škerović” da osvoje vrijedne nagrade u okviru projekta „Zamisli Evropu”. 

Projekat „Zamisli Evropu”  ima cilj da podstakne ljude različitih godina, pola i nacionalnosti da doprinesu iznalaženju rješenja za probleme s kojima se suočava evropska i svjetska zajednica, kroz promovisanje zajedničkih vrijednosti (tolerancije za različitosti, slobode, jednakosti pred zakonom). Svoje ideje na temu „Moja vizija Evrope u 2050. godini” učesnici/učesnice bi trebalo da prezentuju u kratkom tekstu (do 500 riječi), koji će predstaviti u video klipu (trajanja do 3 minuta). Učenici/učenice mogu snimiti video na crnogorskom – srpskom, bosanskom, hrvatskom ili engleskom jeziku.

 Najmanje pet takmičara će biti nagrađeno nagradom u vrijednosti od 500 eura i pozivom za učešće (uz obezbijeđene troškove) na međunarodnim skupovima, gdje će imati priliku da se upoznaju s evropskim donosiocima odluka i svoje ideje podijele s njima. O prijavama će odlučivati publika i stručni žiri sastavljen od eminentnih evropskih profesora i aktivista.

Konkurs je otvoren za prijave do 28. februara 2019. godine.

 Više informacija o projektu, savjete za pisanje, kao i primjere video klipova možete pronaći na websitu www.imagineeurope.eu.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

gimnazijapg@t-com.me;

skola@gim-pg.edu.me;